SM290: ”Inte tillåtet köra från eget QTH och
remotestation under en och samma dag”

Posted by Erik SM7DZV on 12 januari, 2022 in Nyheter |
Uppdaterat 2021-01-12.

Bengt SM6TOB

— I den nystartade tävlingen SM290 är det tillåtet att använda sig av remotestation. Man får däremot inte köra från eget QTH och sedan från en remotestation i en annan kommun under samma dag, understryker Bengt SM6TOB.

SM290, jakten på förbindelser med alla Sveriges 290 kommuner, rivstartade på nyårsdagen. Redan på årets femte dag (klockan 17.30 UTC) toppas resultatlistan av en station som hunnit avverka 102 kommuner. 161 deltagare har hittills gått med i denna, den nyaste av Sveriges kommunjakter.

Det finns en punkt i reglerna för tävlingen som behöver understrykas. Den berör radioamatörer som har tillgång till en (eller flera) remotestationer.

Finns på hemsidan under Kommungränser
Det är tillåtet att delta i tävlingen och använda en remotestation. Det är däremot inte tillåtet att sända från fler än en remotestation under samma dag. Det är heller inte tillåtet att sända från sitt hemma-QTH och en remotestation i en annan kommun samma dag. Regeln finns på tävlingens hemsida, under avsnittet kommungränser.

Erik SM7DZV

Länk
SM290, Svenska kommuner: Hemsida

Print Friendly, PDF & Email

Etiketter: , , , , ,

Copyright © 2014-2023 Amatörradionyheterna All rights reserved.
This site is using the Hamnews.dzv.se Child-Theme, v3.1.4, on top of
the Parent-Theme Desk Mess Mirrored, v2.5, from BuyNowShop.com