Leif SM6PNZ i Västra Frölunda
vann IC-705 i årets SOCWA-lotteri

Posted by Erik SM7DZV on 23 januari, 2022 in Nyheter |

Skärmklipp från dragningen av förstapriset samt telefonsamtalet när Mats SM7BUA ringer och berättar om vinsten för förstapristagaren SM6PNZ Leif.

Vid lördagskvällens dragning i SOCWA-lotteriet vanns första vinsten, en ICOM IC-705, av SM6PNZ Leif Mattsson, Västra Frölunda. Andra pris gick till SM7BNG Christer Österström i Lyckeby. Tredje priset, en Diamond VX-30 basantenn för 2m/70cm, gick till SM6CWK, Sven Pettersson i Dals Långed.

I lotteriet hade deltagarna fått lottsedlar som svarade mot heltalsdelen av antalet SOCWA-förbindelser under 2021 delat med 50. Leif, som vann första priset hade kämpat ihop åtta lotter och Christer, som kom tvåa, hade kört 60 QSO och hade en lott i dragningen. Sven SM6CWK var den som körde särklassigt flest SOCWA-QSO under året hade 43 lotter i dragningen.

 

Dragning i Tenhult
Dragningen skedde i Tenhult, hemma hos Jan SM7NDX, som var lotterikontrollant, och med Mats SM7BUA som representant för SOCWA och Ölands Radioamatörer. Intresserade hade erbjudits följa dragningen via Jitsi, men endast en handfull intresserade valde att delta. Dragningen spelades in och dragningen av första priset samt Mats SM7BUA:s telefonsamtal med vinnaren kan ses på videofilmen. Vi tackar Jan och Mats för deras arbete med dragningen men beklagar oskärpan i bilderna från Tenhult.

Samtliga vinnare är naturligtvis turgubbar, men fråga är om inte Christer SM7BNG (från Lyckeby) sticker ut: I SOCWA-dragningen 2015 vann Christer det årets förstapris, en KX-3 transceiver som skänkts av SCAG, och som Christer använt under SOCWA-förbindelserna under 2021.

SM7DZV Erik

 

Etiketter: , ,

Copyright © 2014-2023 Amatörradionyheterna All rights reserved.
This site is using the Hamnews.dzv.se Child-Theme, v3.1.4, on top of
the Parent-Theme Desk Mess Mirrored, v2.5, from BuyNowShop.com