Nu har Leif SM6PNZ fått sin nya IC-705
”Vill uttala min uppskattning av SOCWA”

Posted by Erik SM7DZV on 6 februari, 2022 in Nyheter |

— Det var ett oväntat men roligt telefonsamtal jag fick direkt efter SOCWA-dragningen, skriver Leif SM6PNZ. Jag bifogar den efterfrågade bilden av gubben i shacket…
FOTO: Privat.

Vid SOCWA-dragningen i januari vann SM6PNZ Leif Mattsson i Västra Frölunda första priset, en IC-705. Från Ölands Radioamatörer skickade vi den fortfarande oöppnade kartongen med radiostationen från Limmared till Leif. När det var gjort tyckte vi från arrangörerna att allt var frid och fröjd.

Det var det, ända till i fredags kväll, när Leif hörde av sig och frågade vart priset hade tagit vägen. Samtalet ledde till lätt kaos och paketspårning. Under lördagen fann vi att Schenker hade levererat paketet till rätt utlämningsställe, men missat att meddela Leif att det låg där och väntade. Flera dagar gick innan Leif ringde och frågade vart vinsten tagit vägen och vi kunde reda ut problemet.

Nu är vinsten på plats
Nu är vinsten på plats hos Leif. Visserligen kunde han inte hämta paket själv eftersom han nyligen hade halkat på en isfläck och brutit en fot. Men Leifs XYL ryckte ut och hämtade vinsten, och på lördagseftermiddagen kunde han skicka ett sms och kvittera att försändelsen var på plats.

 

IC706 Mk2G
— Här i shacket finns min IC-706 Mk2 med tillhörande tuner MFJ-929 och antennväxlar. Där jag kan växla mellan en GP på taket och ett antal olika dipoler.

— Jag har ytterligare en IC-706:a med tillhörande AH-3 tuner på vinden som stämmer av en tråd på ca 12 meter. De satt tidigare i vår lilla segelbåt. Där finns också en IC-2350 för 2m och 70 cm.

AIS-mottagare levererar data till Vesselfinder
— Jag har också en AIS-mottagare igång som via en Raspberry Pi levererar data till vesselfinder.com plus en RTl-SDR dongle som via en annan Raspberry Pi levererar data till Flightradar24.

”Vill uttala min uppskattning av SOCWA-projektet”
— Än en gång vill jag uttala min uppskattning av SOCWA-projektet och det arbete ni lägger ner. Jag har varit med sedan första början och hoppas
att det kan fortsätta länge än, sammanfattar Leif.

Erik SM7DZV

Copyright © 2014-2023 Amatörradionyheterna All rights reserved.
This site is using the Hamnews.dzv.se Child-Theme, v3.1.4, on top of
the Parent-Theme Desk Mess Mirrored, v2.5, from BuyNowShop.com