CQ WWDX- och WPX-testerna sparkar ut
stationer från Ryssland, Belarus och Donbas

Posted by Erik SM7DZV on 17 mars, 2022 in Nyheter |

Amatörradiostationer från Ryssland, Belarus och Donbas är inte välkomna att delta i CQ WWDX- och WPX-testerna. Beslutet anknyter till ett liknande beslut av RSGB.
Klicka på bilden för länk till CQ:s nyhetskommuniké.

(2022-03-17)

Amatörradiostationer från Ryssland, Vitryssland och den ryskseparatistiska utbrytarregionen Donbas i Ukraina (inofficiellt D1-prefix) sparkas ut från CQ World Wide DX- och WPX-testerna.

WPX-testen är en av världens största tester.

Beslutet tillkännagavs idag av CQ Communications, som ger ut tidningen CQ Amateur Radio och som är sponsor för CQ World Wide DX- och WPX-testerna. Som skäl för beslutet anges Rysslands och Belarus invasion av Ukraina.

 

Loggar som skickas in av dessa stationer accepteras endast som checkloggar. Dessutom kommer kontakter med dessa stationer från andra deltagare att ha nollpoängvärde och kommer inte att räknas som multiplikatorer.

Följer ett liknande beslut av RSGB
Beslutet ligger i linje med en liknande åtgärd som beslutats av Radio Society of Great Britain, RSBG, i Storbritanninen och som följer liknande beslut av andra internationella idrottsförbund runt om i världen.

”Beklagar djupt behovet av åtgärden”

Vi beklagar behovet av att vidta denna åtgärd”, säger CQ-utgivaren Richard Ross, K2MGA, ”och inser att den stora majoriteten av våra amatörkollegor som påverkas av det är oskyldiga åskådare som inte hade någon roll i deras regerings beslut att invadera en annan suverän stat. Men i ljuset av det stora lidande som utan anledning tillfogas folket i Ukraina av Rysslands ledare, kan vi inte med gott samvete stå utanför och inte göra någonting.”

CQ WPX SSB går den 26 – 27 mars
CQ-policyn kommer att träda i kraft med CQ WPX SSB-tävlingen den 26 och 27 mars. Framtida händelser kommer att övervägas från fall till fall, beroende på situationen vid den tidpunkten.

Länk
CQ World Wide WPX Contest (2022-03-17): CQ to Limit Contest Participation by Stations in Russia, Belarus and Donbas Region Due to Russian Invasion of Ukraine

Print Friendly, PDF & Email

Etiketter: , , , , , ,

Copyright © 2014-2023 Amatörradionyheterna All rights reserved.
This site is using the Hamnews.dzv.se Child-Theme, v3.1.4, on top of
the Parent-Theme Desk Mess Mirrored, v2.5, from BuyNowShop.com