Figge: Tryck hårt på knappen klockan 15!

Posted by Erik SM7DZV on 17 mars, 2022 in Nyheter |

Tryck hårt på knappen klockan 15!

QTC:s läsare är säkert bekanta med kollegan Figge, som då och då vecklar ut sina tankar i föreningens blad.

I vimlet utanför ICA-butiken hade Amatörradionyheterna häromdagen turen att råka på en jäktad Figge, som vi hann växla några ord med.

– Läget, Figge?

”Stora grejer på gång”
– Stora grejer på gång – som vanligt! Såg Kulturnyheterna i TV igår. Och killen som säger att man skall börja sända på kortvåg till Ryssland från ett bergrum någonstans. Intressant! tycker ju vi som gillar radio. Men verkar svårt att få tillstånd. Han går nog på pumpen. Och ännu har man inte fått tag i någon radiomast. Myndigheterna med sina paragrafryttare verkar ju tröga som vanligt. Helt enkelt fantasilösa.

Figge tycker grejen är bra och har därför vänt sig till MSB (Myndigheten för Säkerhet och Brand) i Grönköping, i hopp om en smidigare inställning där. Ja, kanske är det så, men även där är det brist på radiomaster, tydligen. Den kreative Figge tror dock att det här går att lösa.

”Om bara alla ställer upp…”
– Så här års borde det finnas tonvis med jaktradioapparater som ligger där moltysta i tusentals svenska hem. Om alla bara ställer upp, borde vi kunna göra en insats.

– Alltså, tag med dig din apparat, gå upp på ett högt berg i närheten. Och varje dag klockan 15: Tryck in knappen hårt och berätta Sanningen. Om var och en bidrar med minst fem watt kan varken dimma eller några fläckar på solen stoppa den sammanlagda kraften från folkets röst!

 

Etiketter: ,

Copyright © 2014-2023 Amatörradionyheterna All rights reserved.
This site is using the Hamnews.dzv.se Child-Theme, v3.1.4, on top of
the Parent-Theme Desk Mess Mirrored, v2.5, from BuyNowShop.com