Nya Covidvarianter bland ovaccinerade
och nätbedrägerier som aldrig tar slut…

Posted by Erik SM7DZV on 17 mars, 2022 in Nyheter |

Bedrägerimejl som kom idag: ”Din faktura har betalats två gånger x2”.

Försöken till fishingbedrägerier på nätet tar aldrig slut. Det är precis som med uppkomsten av nya varianter av Covid19 bland ovaccinerade.

Egentligen krävs det bara två åtgärder för att få stopp på båda problemen: — att alla börjar använda hjärnan och att hålla avstånd. Kan det vara så svårt?

 

Idag kom ett mejl som var rubricerat ”Din faktura har betalats två gånger x2”. Jag skulle få pengar tillbaka… Avsändaren försökte ge intrycket att mejlet kom från Telia.

Medicin mot nätbedrägerier: Var misstänksam
För att inte bli lurad av nätbedragare krävs misstänksamhet, misstänksamhet och åter misstänksamhet — och klicka för allt i världen aldrig på en svarsknapp i ett e-brev, om du inte är 100 procent säker på att du vet vad du gör.

Verkar mejlet rimligt?
Verkar avsändaradressen trovärdig? Verkar innehållet i mejlet rimligt? Verkar något påstående vara sjukt?

Här: Tvivelaktig e-postadress. Innehållet inte rimligt: – inga betalningar har gjorts som stämmer med påståendet i brevet. Något sjukt: ”Vi informerar dej skriftligen…” samt ”Svara inom 12 timmar, annars,,,”

Medicin mot nya Covid-varianter: Vaccinera dej
För att minska risken att bli sjuk i Covid-19 krävs att ovaccinerade vaccinerar sig. För att bromsa pandemin krävs att alla som kan vaccinerar sig.

Ju fler ovaccinerade det finns
— desto större är risken att viruset kan skapa nya varianter

Ju fler ovaccinerade det finns, desto större blir virusets möjligheter att mutera – det vill säga börja uppträda i nya varianter. Ett exempel är den nya virusstam uppstått genom att de båda Covid-varianterna Deltavirus och Omicron infekterat samma individ och givit upphov till det nya Deltacronviruset som nu börjat spridas.

Erik SM7DZV
Print Friendly, PDF & Email

Etiketter: , ,

Copyright © 2014-2023 Amatörradionyheterna All rights reserved.
This site is using the Hamnews.dzv.se Child-Theme, v3.1.4, on top of
the Parent-Theme Desk Mess Mirrored, v2.5, from BuyNowShop.com