Uppladdat på World of Radio:
Risk för infoblackout under krig när rundradio på mellanvåg och kortvåg lagts ned

Posted by Erik SM7DZV on 23 mars, 2022 in Nyheter |

På WOR, World of Radio, har en Tudor Vedeanu laddat upp en artikel som skrivits av två AP-journalister sedan de kommit ut från den belägrade ukrainska staden Mariupol:

Snälla: Filma mej så att min familj kan se att jag lever”

Under tiden, i Mariupol, översvämmades vi av människor som frågade oss om de senaste nyheterna från kriget. Så många människor kom till mig och sa, snälla filma mig så att min familj utanför staden vet att jag lever.

Vid denna tidpunkt fungerade ingen ukrainsk radio- eller TV-station i Mariupol. Den enda radio som gick att få in sände skruvade ryska lögner — att ukrainare höll Mariupol som gisslan, sköt mot byggnader, utvecklade kemiska vapen. Propagandan var så stark att några människor vi pratade med trodde det trots bevis från deras egna ögon.”

Källa:
Läs hela artikeln här.

 

”Risk för informationsblackout i krig”
Tudor Vedeanu, som laddade upp artikeln, kommenterar:

”Det verkar som att de länder som övergav mellanvågs- ​​och kortvågssändningar aldrig tänkt på möjligheten av informationsblackout i tider av krig. Och när du väl byter allt till digitalt och internet kommer folk att slänga sina analoga radioapparater. Att öppna mellanvågs- och kortvågssändningar igen efteråt kommer att vara värdelöst, eftersom folk inte kommer att kunna lyssna.”

Länkar:
World of Radio: Hemsida 
Glenn Hauser: Podcast
WOR: E-postgrupper 
Wikipedia: Glenn Hauser 
Amatörradionyheterna (2022-03-07) Sverige den tusenåriga fredens land?

 


Bakgrund:

Om World of Radio, WOR
WOR World of Radio är en diskussionsgrupp om radio. Gruppen skapades 1980 av Glenn Hauser och har idag enligt sin egen hemsida knappt 900 medlemmar.

Medlemmarna kan ladda upp nyheter om kommentarer som efter att granskats av moderatorer görs tillgängliga för hela gruppen. Uppgifter på gruppens hemsida visar hur många meddelanden som förekommit månad för månad, från och med april 2004. Glenn Houser deltar inte i någora sociala media. Använd bara gammaldags e-post för att kontakta mig, skriver han på hemsidan.

 

Länkar:

 

Glenn Hauser: Podcast

Print Friendly, PDF & Email

Etiketter: , ,

Copyright © 2014-2023 Amatörradionyheterna All rights reserved.
This site is using the Hamnews.dzv.se Child-Theme, v3.1.4, on top of
the Parent-Theme Desk Mess Mirrored, v2.5, from BuyNowShop.com