BBC World Service får 4 miljoner pund extra
för sändningar till Ukraina och Ryssland

Posted by Erik SM7DZV on 24 mars, 2022 in Nyheter |

Klicka på logotypen
för att läsa BBC:s artikel.

För att motverka desinformation om kriget i Ukraina kommer BBC World Service att få mer än 4 miljoner pund i extra finansiering från den brittiska regeringen.

”Stor efterfrågan på faktabaserad journalistik”
”BBC har sett en stor efterfrågan på tydlig, faktabaserad, opartisk journalistik för att motverka desinformation och våra team arbetar dygnet runt för att ge människor den allra bästa oberoende journalistiken”, sa BBC:s generaldirektör Tim Davie.

Stöd till personal som har fördrivts
”Denna finansiering kommer också att hjälpa oss med det omedelbara behovet av att stödja personal som har fördrivits, av vilka många fortsätter att arbeta och tillhandahåller viktig expertis till hela BBC,” tillade han.

Pengarna kommer även att användas av BBC:s ukrainska och ryska språktjänster för att täcka brådskande och oväntade kostnader. De två språktjänsterna har haft rekordpublik sedan invasionen. BBC välkomnade tillkännagivandet och sa att pengarna skulle hjälpa till att flytta personal och verksamhet till säkra platser.

Print Friendly, PDF & Email

Etiketter: , , ,

Copyright © 2014-2023 Amatörradionyheterna All rights reserved.
This site is using the Hamnews.dzv.se Child-Theme, v3.1.4, on top of
the Parent-Theme Desk Mess Mirrored, v2.5, from BuyNowShop.com