Kortvågsradio bevisat:
Enkel, kraftfull — och absolut nödvändig

Posted by Erik SM7DZV on 6 april, 2022 in Nyheter |

Gammal radiomast i Berlin.
FOTO (2016) © Erik SM7DZV.
Klicka på bilden för länk till Redtech.

LONDON (2022-04-05). Redtech.pro hade i går en artikel om rundradio på kortvåg: bevisat enkel, kraftfull — och nödvändig:

De senaste händelserna i Ukraina, med dess tragedi med mänskliga offer, omfattande förstörelse eller störning av lokal sändningsinfrastruktur och nya nivåer av censur av internet och journalistik har fört kortvågssändningar skarpt tillbaka i fokus, även om de aldrig slutade — enbart British Broadcasting Corporation, BBC, har 40 miljoner kortvågslyssnare över hela världen.

Kortvågslyssnandet fick ett uppsving nyligen när sändningsföretag snabbt återinförde kortvågssändningar för att ge information och stöd till personer som tvingats bort från sina normala platser och som är angelägna att få tillgång till ocensurerad extern information i Ukraina och Ryssland.”

 

Länk:
www.redtech.pro (2022-04-05): Shortwave radio proves simple, powerful — and necessary

Relaterad länk:
Amatörradionyheterna (2022-03-07): Sverige – Den tusenåriga fredens rike?


Fakta: Redtech:
RedTech är en affärs- och teknikpublikation och plattform skapad speciellt för den internationella radiosändningen och digitala ljudindustrin. RedTech tillhandahåller dagliga nyhetsuppdateringar online, och publicerar också ett veckobrev som skickas till en databas med mer än 15 000 riktade läsare; en tryckt publikation varannan månad och dedikerade digitala guider som täcker branschrelevanta ämnen och tekniska trender.

Syftet med RedTech är att bland annat fungera som en plattform för utbyte och utbildning.

Print Friendly, PDF & Email

Etiketter: , , , ,

Copyright © 2014-2023 Amatörradionyheterna All rights reserved.
This site is using the Hamnews.dzv.se Child-Theme, v3.1.4, on top of
the Parent-Theme Desk Mess Mirrored, v2.5, from BuyNowShop.com