Världsamatörradiodagen — alltid 18 april

Posted by Erik SM7DZV on 17 april, 2022 in Nyheter |

Klicka på bilden för länk.

Världsamatörradiodagen, WARD, firas varje år den 18 april. Det var den dagen år 1925 som International Amateur Radio Union, IARU, bildades i Paris, till stöd för amatörradio över hela världen.

Radioamatörer var de första som experimenterade och upptäckte att kortvågsspektrumet var långt ifrån den eterns ödemark som många trodde under radioteknikens barndomsår.

Radioamatörer upptäckte kortvågen
— fick förbindelser runt hela vår jord

Kortvågsspektrumet visade sig kunna användas för radioförbindelser över hela jorden. Utvecklingen som följde ledde till att radioamatörerna höll på att bli utträngda. Amatörradions pionjärer träffades därför i Paris 1925 och skapade IARU för att stödja amatörradio över hela världen. Idag finns det mer än tre miljoner radioamatörer.

 

Världsamatörradiodagen är en dag då IARU:s medlemsföreningar kan visa sina förmågor för allmänheten, och njuta av global vänskap med andra amatörer över hela världen. Årets tema fokuserar på amatörradions bidrag till samhället.

Marknadsför WARD-aktiviteter
Radioklubbar kan (”bör”) marknadsföra sin WARD-aktivitet på sociala medier genom att använda hash-taggen #WorldAmateurRadioDay på Twitter och Facebook. IARU kommer att lista alla WARD-aktiviteter på denna sida.

För att få sin WARD-aktivitet listad, skicka ett e-postmeddelande till IARU:s sekreterare Joel Harrison, W5ZN.

Print Friendly, PDF & Email

Etiketter: , ,

Copyright © 2014-2023 Amatörradionyheterna All rights reserved.
This site is using the Hamnews.dzv.se Child-Theme, v3.1.4, on top of
the Parent-Theme Desk Mess Mirrored, v2.5, from BuyNowShop.com