”Lyckligtvis är vi vid liv. Vårt team är intakt
Vi fortsätter att arbeta, i tacksamhet”

Posted by Erik SM7DZV on 21 maj, 2022 in Nyheter |

”Lyckligtvis är vi vid liv. Hela vårt team är intakt. Vi fortsätter att arbeta i en känsla av tacksamhet.”

Det skriver företaget RigExpert i Kyiv, Ukraina i ett nyhetsbrev från slutet av april. I nyhetsbrevet heter det:

Varumärket RigExpert kommer från Kyiv, Ukraina. I början av den ryska ryska aggression mot Ukraina fick vårt team hundratals e-postmeddelanden från hela världen. Varje sådan vädjan innehöll stöd till Ukraina och RigExpert-teamet. Radioamatörer från hela världen erbjöd oss sin hjälp: skydd för ukrainska familjer, ekonomiskt stöd, kontor, informationsstöd och mycket mer. Ett sådant oöverträffat stöd inspirerade oss då och ger oss vingar nu.

Nyhetsbrevet fortsätter med en vädjan:

MixW4
Stöd ukrainska utvecklare ännu mer. Vårt team har utvecklat underbar programvara för amatörradio, MixW4. Det är en ”tre-i-ett”-applikation: Logger, Digital, Contests. Vi kunde inte presentera det i tid för en bredare publik. Så vi gör det nu. Använd programvaran MixW 4 för vanliga QSO, CW, SSB och digitala tävlingar. Det är en fantastisk chans att stödja RigExpert-utvecklare!

UR5CDX — Specialiserad på CW-manupulatorer
Det finns fler amatörradioinriktade företag i Ukraina. Ett av dessa är UR5CDX som främst är specialiserat på tillverkning av manipulatorer för telegrafi, såväl dubbel- som enkelpaddlar. Sedan den inledande terrorbombningen upphört över Kyiv är tillverkningen åter igång.

”Bra och prisvärda prylar”
Tore SM0DZB berättar att han i förra veckan köpte en manipulator som nu ligger hos tullen i Stockholm. ”Det är bra prylar, stabila rejäla och snygga byggen”, recenserar Tore. ”Prisvärda är de också. Som telegrafist kan man få ögongodis en stund bara genom att besöka deras hemsida.”

Erik SM7DZV

Länkar
RigExpert, Hemsida: Everybody need the right tool 
UR5CDX Hemsida: Keys and Paddles

Etiketter: , , , , , ,

Copyright © 2014-2023 Amatörradionyheterna All rights reserved.
This site is using the Hamnews.dzv.se Child-Theme, v3.1.4, on top of
the Parent-Theme Desk Mess Mirrored, v2.5, from BuyNowShop.com