Mörka väderprognoser skrämde bort
besökare från radiomeeting i Rasslebygd

Posted by Erik SM7DZV on 22 maj, 2022 in Nyheter |

Mässgeneralen Conny SM7WUU hälsar Enar SM7MQE och och Mikael SM7USO välkomna till den regniga radioträffen i Rasslebygd. I bakgrunden inne i tältet skymtar Manuel från Limmared med en del av hans marknadslager av radioprylar från Limmared.
FOT: Erik SM7DZV.

Senaste veckoslutet var det på nytt dags för Emmaboda Radioklubbs och FRO:s träff på Rasslebygds festivalområde i utkanten av Emmaboda.

Området huserade under flera år Rasslebygds rockfestival. Det har sedan dess i huvudsak stått övergivet fram till dess radioklubben insåg att det skulle kunna vara en perfekt plats för ett meeting.

Vädergudarna inte nådiga
Vädergudarna var inte arrangörerna nådiga. Under flera dagar innan träffen hotade prognoserna med kraftigt regn under lördagen, den dag flest besökare brukar komma. Nu blev det inte riktigt så illa. Det kom väl så där fem sex millimeter regn fördelat under hela lördagen. Det gick att klara sig utan regnkläder, gummistövlar och paraply. Det var dock tydligt att många besökare hade klätt sig för det utlovade ovädret.

Gick nästan runt ekonomiskt
Klart var i alla fall att de svarta väderprognoserna skrämde bort många besökare. På lördagen räknade mässgeneralen Conny SM7WUU in ett knappt 40-tal besökare. Det räckte nästan till för att meetinget skulle gå runt ekonomiskt.

 

Många uppskattade ”eye-ball-QSO-n”
Bland deltagarna som trotsade duggregnet syntes inga sura miner. Många gjorde fynd på loppisknallarnas bord och många passade på att handla av Manuel från Limmared, som även i år var på plats. Som så ofta åkte många besökare hem med nyinköpta bra-att-ha-saker, och som vanligt var den stora behållningen glädjen att kunna se varandra i ögon, att få ett ”eye-ball-QSO” med radiovänner man bara hör på banden under många månader.

Kulturhistoriskt viktig plats
Rasslebygd direkt öster om Emmaboda är en kulturhistoriskt viktig plats. Emmaboda Historiska förening gjorde hösten 2021 utgrävning där man kunde konstatera att platsen använts för järnframställning. Nu har datering av fynden visat att de troligen härrör från 1100 och 1200-talen.

Erik SM7DZV

Läs mer:
Tidningen Barometern, 2022-05-14, sidan 22]: Järnframställning i Rasslebygd för tusen år sedan.

Länk:
Amatörradionyheterna (2020-10-11): Coronaavstånd vid radiomeeting i Rasslebygd

Print Friendly, PDF & Email

Etiketter: , ,

Copyright © 2014-2023 Amatörradionyheterna All rights reserved.
This site is using the Hamnews.dzv.se Child-Theme, v3.1.4, on top of
the Parent-Theme Desk Mess Mirrored, v2.5, from BuyNowShop.com