DX-Match 2022 i Jönköping i september:
Inspiration och planerade DX-peditioner

Posted by Erik SM7DZV on 27 maj, 2022 in Nyheter |
Uppdaterat 2022-05-27.

Föreläsarna som medverkade i DX-Match 2018. Fr.v.: Ulric Svensson moderator, Derek Cox G3KHZ, Eric Wennström SM1TDE, Kaspars Uzticis YL1ZF, Erik Jonsson SM1ALH, Lasse Moell SM5GLC, David K Lloyd K3EL, Claes Carneheim SM0MPV, Just N Ovigstad LA9DL, Göran Backman SM5SIC och Eric Lund SM6JSM.
FOTO Erik SM7DZV

Klicka på logotypen för länk.

Den 2-4 september är det dags för ett nytt DX-möte i tändsticksstaden Jönköping.

Radioklubben SVARK, Södra Vätterbygdens Amatörradioklubb, arrangerar för tredje gången en weekend där man får lyssna till skildringar från DX-expeditioner, aktuell info men framför allt- träffa välkända eller nya amatörradiokollegor.

Det som höjer nivån för helgens samlingar är naturligtvis de utländska gästerna som under tidigare år också satt färg på DX-match, så också i år.

Nytt försök aktivera Bouvetön
DX-expeditionen till Bouvet Island med callsign 3Y0J blir en av höjdpunkterna. Vi får veta mer genom LA7GIA Kenneth Opskar. Han har tidigare också deltagit i expeditioner till Jan Mayen, Somalia och Svalbard.

Swains Island under mars 2023
KO0SCA Adrian C Ciuperca kommer bl.a. att berätta om förberedelserna för expeditionen till Swains Island under mars 2023.

Letar fler föreläsare
Just nu pågår ett intensivt arbete av kommittén för DX-match att underhandla med fler föreläsare.

 

Som de tidigare årens DX-match blir Södra Vätterbygdens Folkhögskola mötesplatsen för alla aktiviteterna under weekenden. Där finns viss möjlighet till boende, stor matsal samt utrymme för föreläsningar och utställning/försäljning från några radiorelaterade företag. I närheten finns också Jönköpings Stadspark, en plats för rekreation och motion. Flera hotellanläggningar i stan ger god möjlighet för övernattning under helgen.

Möt andra DX-intresserade ”face to face”
Från tidigare år är erfarenheten, att en viktig del av denna typ av mötesplats för radioamatörer, är mötet med andra med samma intresse. Att få mötas och lära känna fler, lyssna till deras upplevelser från resor med radio i bagaget. Dela intressanta erfarenheter av olika stationer, antenner och annan utrustning betyder mycket. Här finns det plats för alla, riktiga ”radiorävar” och ”gröna nybörjare”.

DX-match sänds på webben
Nytt för i år är möjligheten för intresserade att kunna följa föreläsningar via nätet. Det är dock begränsat till personer bosatta i SSA distriktet 2 och 3. Avståndet till Jönköping kan för en del kännas för långt, och då vill man erbjuda möjligheten att ändå kunna delta. Till en mindre kostnad får man ett lösenord till en webbsida där man kan följa föreläsningarna i realtid.

Dags för anmälan
För den intresserade finns det nu möjlighet till utförlig information och också anmälan på SVARKs hemsida www.sk7ax.se. Klicka på ”DX-match” där du hittar allt du behöver veta vad gäller anmälan och program under helgen. Välkommen hälsar radioklubben SVARK

Mats SM7BUA
Print Friendly, PDF & Email

Copyright © 2014-2023 Amatörradionyheterna All rights reserved.
This site is using the Hamnews.dzv.se Child-Theme, v3.1.4, on top of
the Parent-Theme Desk Mess Mirrored, v2.5, from BuyNowShop.com