Sergei UX1UA aka UV5U tackar för hjälpen
till RigExpert och Ukrainas radioamatörer

Posted by Erik SM7DZV on 30 maj, 2022 in Nyheter |

Sergei i sitt radioshack innan det förstördes.
FOTO Från QRZ.com
Klicka på bilden för länk till källan.

Skanna QR-koden och swisha ditt stöd till Ukraina. Gåvokontot hos DXSupply är fortfarande öppet. Kari SM0HRP dubblar beloppen som kommer in innan de skickas vidare till Ukraina.

I ett nyinkommet mejl till  SM0HRP och SM7DZV tackar Sergei UX1UA för de svenska radioamatörernas stöd till RigExpert och ukrainska radioamatörer.

Tack så mycket för alla era ansträngningar och ert fortsatta stöd till Ukraina och speciellt RigExpert Ukraine, skriver Sergei.

”Viktigt att amatörradiovärlden
vet vad som händer i Ukraina

Det är mycket viktigt för oss att veta att amatörradiovärlden känner till vad den ryska invasionen/ryska kriget mot Ukraina inneburit för radioamatörer och amatörradions branschfolk i vårt land. Många av oss har förlorat våra hus, radioshack, antenner och evakuerats till centrala eller västra delarna av Ukraina.

 

Många av oss har förlorat allt och evakuerats
Jag är personligen en del av patriotiska ukrainska radiooperatörer och chattar med mer än 60 deltagare som aldrig håller tyst om att kommentera vardagens utveckling av fronten. Några av oss är utomlands nu. Jag är i Österrike på inbjudan av en vän. Jag och min fru hyr lägenhet i ett hyreshus i den vackra bergdalen nära Salzburg. Plötsligt har vi fått lov att göra en oplanerad resa till Europa…

Tack än en gång mina vänner
73 Sergei Litvinov UX1UA aka UV5U

 

Länkar
Amatörradionyheterna (2022-05-21): RigExperts grundare Sergej Litvinov UX1UA Här är hans QTH och hem — före och efter 
Amatörradionyheterna (2022-04-10): Swisha ett stöd till radioamatörer i Ukraina Här är QR-koden som underlättar betalning

Översättning
Översättning från engelska Erik SM7DZV.
Print Friendly, PDF & Email

Copyright © 2014-2023 Amatörradionyheterna All rights reserved.
This site is using the Hamnews.dzv.se Child-Theme, v3.1.4, on top of
the Parent-Theme Desk Mess Mirrored, v2.5, from BuyNowShop.com