Grimeton Radiostation får 1,7 miljoner
för utveckling av hållbart världsarv

Posted by Erik SM7DZV on 21 juni, 2022 in Nyheter |

Cornelia Magusson, SA6CYL, verksamhetsutvecklare vid Världsarvet Radiostationen Grimeton är projektledare för Hållbar Platsutveckling som valts ut att få medel av Tillväxtverket

Världsarvet Grimeton Radiostation har tilldelats 1,7 miljoner kronor av Tillväxtverket. Syftet är att utveckla Grimeton till ett hållbart internationellt besöksmål.

Grimeton är ett av åtta världsarv som får del av satsningen på ”Fördjupat arbete kring hållbar platsutveckling”. Totalt beviljades bidrag på 19 miljoner kronor till 13 projekt.

– Syftet med projektet är att utveckla Världsarvet Grimeton till en exportmogen, internationellt känd och uppskattad besöksdestination utan åverkan på platsen och vår jord. Något som kan uppnås genom ett mer strategiskt och långsiktigt arbetssätt och framförallt i samarbete med andra, säger Cornelia Magnusson, projektledare Världsarvet Grimeton.

”Världsarv mycket starka varumärken”
– Världsarv är internationellt mycket starka varumärken och att utveckla världsarvsobjekt till besöksdestinationer har visat sig, om det görs på ett hållbart sätt, vara gynnsamt för den berörda nationen, regionen och inte minst för förvaltandet av det enskilda objektet. Vi blev därför väldigt glada när Tillväxtverket utlyste projektmedel för just hållbar platsutveckling kopplat till de svenska världsarven.

Länk:
Världsarvet Grimeton (2021-06-21): Grimeton Radiostation får medel av Tillväxtverket

Print Friendly, PDF & Email

Etiketter: , , ,

Copyright © 2014-2023 Amatörradionyheterna All rights reserved.
This site is using the Hamnews.dzv.se Child-Theme, v3.1.4, on top of
the Parent-Theme Desk Mess Mirrored, v2.5, from BuyNowShop.com