Kjell SM6CTQ på Trollfjorden i Lofoten
— långt från FRO:s telegrafikurs 13:5 på K3

Posted by Erik SM7DZV on 2 juli, 2022 in Nyheter |
Uppdaterat 2022-07-03 klockan 11.00.

Siv Nerlich tillsammans med maken Kjell SM6CTQ ombord på Öykongen under dagens färd på Trollfjorden i Lofoten. I bakgrunden t.v. Ronny Arvidsson, Jämjö.
FOTO Birgitta Arvidsson.

Måslunch på Trollfjorden.
FOTO Birgitta Arvidsson.
Klicka på bilden för större skala.

(2022-07-02)

Två års väntan på veterantågsresan till Nordkalotten blev det för Kjell SM7CTQ och hans hustru Siv.

Idag har de besökt Trollfjorden i Lofoten och sett både måsar och havsörn på nära håll. Det är väldigt långt från FRO:s telegrafikurs 13:5 på K3 i Karlsborg, som Kjell var kursledare för under 1990-talet.

Efter nyår 2020 bestämde sig Kjell SM6CTQ och hans hustru Siv för att åka till Nordkalotten och midnattssolen med Kalmar Veterantågs årliga långa sommarresa. Det blev ingenting med det. Pandemin kom emellan. Veterantågsresan 2020 ställdes in. Samma sak förra året, 2021. Men i år kom Kjell och Siv iväg.

 

Förr i tiden denna vecka: FRO 13:5 i Karlsborg
Resan till midnattssolen går i år vecka 26,  vid samma tid som Kjell under många år i slutet av 1990-talet tog emot telegrafister från FRO till K3 i Karlsborg, för att fräscha upp deras telegrafitakt och förmåga att klara militär signalering.

FRO:s telegrafikurs 13:5 är ett minne blott. Telegrafiläraren Kjell SM6CTQ och hans hustru Siv är befriade från sina tjänster och har idag åkt båt på Trollfjorden i Lofoten.


Tillbaka mot Sverige – Kirunagruvan, Jukkasjärvi och söderut
I morgon går kosan tillbaka mot Sverige, Riksgränsen, Björkliden, Abisko, Kiruna och Jukkasjärvi innan man vänder hemåt mot södra Sverige. Utöver många fantastiska resmål och upplevelser bjuder resan på 1950-talslyx: Gamla el-lok drar tåget med dåtidens första klass sov-, sitt-, och restaurangvagnar. Helpension från avresestation och hem igen.

Nästa resa: Göta Kanal
Nästa veterantågsresa går i augusti från Kalmar till Borensberg vid Göta Kanal och därefter till konsert i Dalhalla. besök i Mora och på Lars Lerins konstutställning i Karlstad. Intresserad av den resan? Kontakta Conny SM7GMD för mer information.

 

 

Havsörn vid Trollfjorden.
FOTO: Birgitta Arvidsson.

Länk:
Kalmar Veterantårg: Hemsida.
Wikpedia: Svolvaer

Copyright © 2014-2023 Amatörradionyheterna All rights reserved.
This site is using the Hamnews.dzv.se Child-Theme, v3.1.4, on top of
the Parent-Theme Desk Mess Mirrored, v2.5, from BuyNowShop.com