Andreas SM6UNC skriver om Yaesu FT5D:
— Jag är imponerad av denna lilla rigg

Posted by Erik SM7DZV on 3 juli, 2022 in Nyheter |

Yaesu FT5D med högtalarmikrofon SSM-17A.
Klicka på bilden för länk till artikel.

Jag har letat efter en ny APRS-station som är mer väderskyddad än den fantastiska Kenwood TH-D74 som jag verkligen gillar. APRS är ett måste för mig. Jag vill kunna ta emot information om repeaters, simplexnoder, EchoLink, SvxLink, WX, klubbmöten etc via radio.

När jag insåg att Kenwood verkar vara på väg att lämna amatörradiovärlden gav jag mig ut för att leta efter en ny radio. Efter lite forskning bestämde jag mig för att skaffa FT5D från Yaesu.

”Är imponerad”
Jag måste säga att jag är imponerad av denna lilla rigg. APRS-funktionen är väl genomtänkt. Radion har inbyggt radiomodem, APRS, GPS, Bluetooth, Wires-X C4FM, personsökning, gruppövervakning, skicka bilder & meddelanden etc. Jag har stationer för DMR och D-STAR men har varit trött på dessa digitala lägen.

 

Lätt att ställa in och bli QRV
När jag insåg hur lätt det var att ställa in och vara QRV på Yaesu System Fusion (YSF) blev jag imponerad. Jag startade precis riggen och den bad om min anropssignal, arkiverade frekvensen för min hotspot och direkt kopplades jag till American Link och gjorde mina första QSO:s över YSF. Vilken bris. Den här stationen och FTM-300D gjorde mig återigen intresserad av digitala röstlägen. Jag antar att jag måste ställa in en Wires-X-nod i framtiden. Nu måste jag skaffa lite extra batterier så jag kan ta med den på mina helgvandringar.

Andreas SM6UNC

Källa:
Andreas SM6UNC hemsida. Översättning Erik SM7DZV.

Länk:
Andreas SM6UNC: Hemsida (texterna på engelska).

Print Friendly, PDF & Email

Etiketter: , , , , ,

Copyright © 2014-2023 Amatörradionyheterna All rights reserved.
This site is using the Hamnews.dzv.se Child-Theme, v3.1.4, on top of
the Parent-Theme Desk Mess Mirrored, v2.5, from BuyNowShop.com