Hur tror du att du mår, när du ser
den här motorcyklisten komma emot dig?

Posted by Erik SM7DZV on 20 juli, 2022 in Nyheter |

Mer än 100 meter på bakhjulet.
FOTO © Erik SM7DZV.
Se videon, längst ned i artikeln, när MC-turisten är ute och åker i semestertrafiken.

Riksväg 136, norra Öland. 80-väg. Tät semestertrafik.

Vad gör du när du möter en motorcykel som mitt i semestertrafiken kör på bakhjulet mer än 100 meter, i en hastighet av långt mer än 100 kilometer i timmen?

95 procent av turisterna som besöker Öland under högsäsongen i juli är alldeles normala trafikanter. Återstående fem procent kör ofta som dårar. En del är värre än andra. Videobilderna på motorcyklisten, som kör på bakhjulet mitt i semestertrafiken, får illustrera den senare kategorin.

Läs mer och se videon med mötet

 

Tät semestertrafik – 60 km/tim på 80-väg
Under juli är det högsäsong för semesterturismen på Öland. I går eftermiddag, på riksväg 136, lunkade den vanliga semestertrafiken på i mellan 60 och 70 kilometer i timmen. Trafiken var så pass tät att det inte var lönt att ens fundera på omkörning på den smala vägen.

Alla sorters trafikanter
På vägen 136 finns så här års alla sorters trafikanter: gående, cyklister, motorcyklister, privatbilar, husvagnsekipage, husbilar, bussar och lastbilar. Det var där det hände.

Redaktionen fick lov att sänka videons bildhastighet, under själva händelsen, till 25 procent av den normala för att betraktare skulle ges en chans att se själva mötet.

 

 

 

PS: bland annat om begagnade mensskydd
Vi som bor här i semesterparadiset  sätter stort värde på de 95 procent av besökarna som inte slänger alla sorters avfall — inklusive aluminiumburkar, plastförpackningar, kassakvitton och begagnade engångsnäsdukar och mensskydd —  längs stigar och motionsslingor här i norra Ölands naturreservat. Vi sätter också stort värde på de turister som inte slänger fimpar här i skogen. Det är extremt hög brandrisk här och nu.

/Erik SM7DZV
Print Friendly, PDF & Email

Copyright © 2014-2023 Amatörradionyheterna All rights reserved.
This site is using the Hamnews.dzv.se Child-Theme, v3.1.4, on top of
the Parent-Theme Desk Mess Mirrored, v2.5, from BuyNowShop.com