Egon SM7BGE 100 år

Posted by Erik SM7DZV on 1 oktober, 2022 in Familjesidan |
Publicerat 2022-09-26. Uppdaterat 2022-10-02.

SM7BGE Egon Jonsson i Kalmar fyllde 100 år den 1 oktober.
Vänner och motstationer hurrar och gratulerar.
FOTO © Gunnar Fahlström SM0DOU.

Egon Jonsson SM7BGE i Kalmar har fyllt 100 år den 1 oktober. Egon brukar checka in när vi läser SSA-Bulletinen på söndagarna, men nu har inte hörts sedan i början av sommaren. Lennart SM7CLM, som var KRAS förste ordförande, meddelar glädjande nog att Egon mår bra, även om han inte är QRV lika ofta som förut.

— SM7BGE Egon kom tidigt med i KRAS. Han blev medlem nummer 19 och bodde då i Bergkvara där han jobbade på Lantmännen. I början av 1980-talet flyttade han till Hantverkaregatan i Kalmar där han levde tillsammans med sin hustru Eivor i många år, berättar Lennart.

Hördes dagligen på två meter mobil FM
— Eftersom han fortsatte att arbeta kvar i Bergkvara pendlade Egon varje dag till jobbet och hördes ofta på 2 meter FM /mobil fram till sin pension, minns Lennart. Utöver Egons fleråriga dagliga 2-meters mobiltrafik, till och från jobbet i Bergkvara, ska också nämnas att han varit en stor RTTY-entusiast.

QSL från Egon SM7BGE till Radiodetaljen på S2 den 23 februari 1967.
QSL ur SSA:s arkiv i Karlsborg.

SSA:s arkivarie Eric SM6JSM har gått igenom gamla handlingar och vet berätta att Egon blev medlem i SSA den 12 april 1966, när han bodde i Bergkvara. 1977 flyttade han till Halltorp, c:a 2 mil norr om Färjestaden, på Öland. 1979 flyttade Egon tillbaka till fastlandet, till Ljungbyholm, cirka en mil söder om Kalmar. Nu bor han i Kalmar sedan 1980.

Kalmars Oldtimers samlade för träff i gamla Lotsutkiken på Tjärhovet.
”Vi var yngre på den tiden”, konstaterar Lennart SM7CLM, tvåa fr. v. Egon SM7BGE längst till vänster, SM7ATL Ulf trea fr.v.. Därefter Håkan Sandberg SM7UOv, Stig Schyffert SM7BKZ (något skymd) och Gösta Hallenberg SM7IAC. Med ryggen mot kameran: Tore SM7CBS.
Foto SM7FAW Palle.

Länk:
KRAS-nostalgi (1978): Jubileumsnummer av KRAS-Nytt.

Copyright © 2014-2023 Amatörradionyheterna All rights reserved.
This site is using the Hamnews.dzv.se Child-Theme, v3.1.4, on top of
the Parent-Theme Desk Mess Mirrored, v2.5, from BuyNowShop.com