Telegrafiträningen fortsätter — på nytt sätt

Posted by Erik SM7DZV on 3 oktober, 2022 in Nyheter |

Mats SM7BUA blir ensam handledare för höstens telegrafiträning som kommer att genomföras via Jitsi. 
Bild från en portabeltest där Mats körde med KX3 och 0,9 watt till dipoler för 80 och 40 meter. QTH Klereboskogen utanför Bankeryd.

Den 5 oktober fortsätter Ölands Radioamatörer, SK7RN,  tidigare terminers telegrafiträning. Under den kommande hösten kommer träningen enbart att omfatta mottagning.

Ett 15-tal deltagare har under åren deltagit i cw-träningen och flera av eleverna har anmält fortsatt deltagande.

Intresserad? Klicka här för mer info eller anmälan.

Träning med hjälp av Jitsi
Det nya sättet kommer att bli via mediaprogrammet Jitsi, där mentorn, SM7BUA ger eleverna möjlighet att både se mentor och höra kursmaterialet. Mats kommer att nyckla sin rigg med enbart LF-signal, och därefter ge eleverna möjlighet att repetera det mottagna materialet.

QRM och dåliga konditioner gjorde det svårt för en del elever
— Tidigare har träningen skett via kortvågskommunikation, men flera elever har haft problem med mottagningen på grund av QRM och ibland svaga konditioner. Nu hoppas vi att de mottagna telegrafisignalerna ska gå fram utan problem.

En annan positiv sak med Jitsi-programmet är att deltagarna får möjlighet att se varandra i hemmiljön, vilket skapar en större känsla av nära gemenskap. Förhoppningen är att detta ska stimulera till ett större engagemang för CW-träning.

Telegrafiträningen haft stor betydelse
Att tidigare telegrafiträning har haft stor betydelse ser man av att flera av de förra terminernas kursdeltagare under det sista året varit aktiva bland annat  i kommunjakten.

— Vår målsättning med cw-träningen är att uppmuntra till aktivt deltagande med telegrafi på de olika kortvågsbanden, säger Mats.

Kontakt
Klicka här för anmälan
eller mer information.

 


FOTNOT
Erik SM7DZV, som tillsammans med Mats lett de tidigare terminernas telegrafiträningar, har tills vidare inte möjligheter att vara med som handledare på grund av pågående byggnadsarbete. Nu är allt under tak.

Taket klart. Plåtslagaren på väg.

Print Friendly, PDF & Email

Etiketter: ,

Copyright © 2014-2023 Amatörradionyheterna All rights reserved.
This site is using the Hamnews.dzv.se Child-Theme, v3.1.4, on top of
the Parent-Theme Desk Mess Mirrored, v2.5, from BuyNowShop.com