Anders, SM6POP, i Åmål:
En verktygslåda på nätet för radioamatörer

Posted by Erik SM7DZV on 4 december, 2022 in Nyheter |

SM6POP Anders Karlsson i Åmål i sin radioverkstad.
Klicka på bilden för att komma till Anders verktygslåda på nätet.
FOTO: Privat.

Det finns många hjälpmedel på nätet för radioamatörer. ”Verktygslådorna” består av artiklar och länkar till hjälp för de mest skiftande behov och intressen. En av de som skapat en egen stor verktygslåda på nätet är SM6POP, Anders Karlsson. Klicka här för att prova.

Vår nättidning kom i kontakt med Anders på grund av hans hans intresse för radioamatörernas möjligheter till samhällsstöd —  radiokommunikation vid samhällskriser. Med Anders har vi en annan gemensam egenskap: På sin hemsida på nätet har han byggt upp en verktygslåda för radioamatörer och radiointresserade. Det är en sammanställning som inte går av för hackor. Klicka på fotot högst upp och börja botanisera.

Hoppas sidan passar många
— På min hemsida hoppas jag det finns information som passar både de som är gamla i gemet och för de som är nya som sändareamatörer, säger Anders. Det finns många amatörer som varit med mycket längre än jag och som har milsvida större kunskaper, men jag har ändå försökt samla lite av varje runt vårt gemensamma intresse på ett ställe och med information som jag hoppas passar alla.

 

— Syftet med sidan var från början att göra verktyg och intressanta länkar lättillgängliga för mig själv, säger Anders. Från början ville jag ha sidan lokalt och offline på min dator, sedan flera nya amatörer jag känner ställde frågor om var man kan hitta information och länkar så valde jag att lägga ut den på nätet. Samtidigt som den kom ut på nätet passade jag på att göra den lite personligare med info om mig och min station.

Radioverkstaden — reparerar radiostationer
Amatörradio har ju många olika inriktningar och det som Anders för tillfället lägger en del tid på förutom ”radiokörandet” är reparationer av våra stationer.

— På 80-talet arbetade jag med reparation av kommersiell radioutrustning men har sedan länge ett annat ordinarie arbete som hjälpmedelstekniker, förklarar Anders. Min reparationsverksamhet av amatörradioutrustning är mer på hobbynivå så det passerar som mest en station i veckan här, och det finns inga ambitioner att utöka verksamheten.

Mer information om reparationsverksamheten finns under fliken ”Radioverkstaden” på hemsidan.

Intresserad av nödsamband och samhällsstöd
— Orsaken till att jag hamnade här på Amatörradionyheterna är vårt gemensamma intresse av nödsamband förklarar Anders. Under ett telefonsamtal kring det mycket intressanta arbete som Ölands Radioamatörer bedriver när det gäller kommunikation vid samhällskriser.

Print Friendly, PDF & Email

Etiketter: , ,

Copyright © 2014-2023 Amatörradionyheterna All rights reserved.
This site is using the Hamnews.dzv.se Child-Theme, v3.1.4, on top of
the Parent-Theme Desk Mess Mirrored, v2.5, from BuyNowShop.com