Nu måste redaktionsarbetet vila ett tag
Husbygge prio ett under närmaste halvåret

Posted by Erik SM7DZV on 7 januari, 2023 in Nyheter |

I början av augusti aviserade jag att Amatörradionyheterna skulle gå på sparlåga under hösten. Den saken har ni läsare naturligtvis märkt. Situationen kommer att fortsätta under första halvåret 2023 — även om de senaste veckornas nästan obefintliga redaktionsarbete får begreppet sparlåga att framstå som en kraftig överdrift.

Jag redovisar längre ned hur jag tänker mej mitt arbete med Amatörradionyheterna i första hand fram till kommande sommar.

Byggbild Böda Kronopark 2023-01-07 klockan 14.46.
FOTO Erik SM7DZV.

Skälet är det jag tidigare redovisat: tillbyggnad av familjens bostad här i Böda Kronopark. Jag har återfallit i min gamla profession som husbyggare. Jag gör nästan allt arbete själv, och jag har har därför inte heller försökt göra någon uppskattning av när bygget skulle kunna vara klart.

 

Arbetet fungerar bra och går framåt
Arbetet fungerar mycket bra, det går framåt, fast inte med samma fart som när husbyggnad var min modernäring. Det viktigaste just nu är att jag inte skadar mig eller blir ut för något olycksfall, för då skulle det bli tvärstopp.

Byggnaden vädersäkrad och under tak
men mycket återstår innan inflyttningsklart
Tillbyggnaden är vädersäkrad och under tak, avlopp, fönster och dörrar är monterade. I veckan har jag börjat montera glespanel för undertak. Därefter följer isolering och montering av undertak, uppsättning mellanväggsstommar och start för elinstallationer. Dussintals olika arbetsmoment är det som återstår, och tid tar det.

Samvetet välfyllt — men tiden saknas
Redaktionens samvete, stålspjutet med alla kom-ihåglappar om jobb som ska göras, är mycket välfyllt. Problemet är att tips med nyhetslänkar måste faktakontrolleras, text ska produceras, bilder väljas och upphovsrätter undersökas — innan grejen kan redigeras och göras publiceringsbar. Allt arbete tar tid. Det är tid som jag inte har i samma mått som för ett år sedan.

Fortsätt besöka sidan och använda verktygslådan
Min ambition är att jag ska återkomma till skrivmaskinen och redaktionen senare i år. När det ska kunna ske kan jag inte säga med något som helst mått av säkerhet. Fortsätt att besöka sidan och använda dess verktygslåda. Jag ger inte upp, men måste ta en tids påtvingad time-out.

73

 

 

 

Länk
Amatörradionyheterna (2022-08-05): Tack för att du fortsätter att läsa Amatörradionyheterna

Print Friendly, PDF & Email

Copyright © 2014-2023 Amatörradionyheterna All rights reserved.
This site is using the Hamnews.dzv.se Child-Theme, v3.1.4, on top of
the Parent-Theme Desk Mess Mirrored, v2.5, from BuyNowShop.com