Telegrafin lever vidare!

Posted by Erik SM7DZV on 16 januari, 2023 in Nyheter |

Att det finns ett fortsatt intresse för telegrafi kan man konstatera när man läser av resultatet av 2022 års SOCWA aktivitet. SM5CVJ Carl August loggade 2008 QSO under året, följd av SM4NSS Tony som loggade 1658 QSO.

I dragningen efter aktiviteten 2022 var lyckans gudinna välvillig mot Kurt, SM7ERE, som vann den fina Begali-nyckeln. SOCWA, som står för Scandinavion Open CW Activity, loggade under året 12690 QSO på sin hemsida. Det innebar 4100 timmar och 52 minuters QSO tid.

 

Intressant statistik
Medel-QSOtid var 19 minuter. 150 svenska amatörradiocall finns i listan för 2022 års SOCWA-aktivitet. Ett bra resultat! Sedan starten 2013 har 187 661 QSO loggats med en totaltid på 59 281 timmar.

Fina priser lottas ut
För att stimulera cw-aktivitet på banden har under åren olika priser lottats ut. Scandinavian CW Activity Group (SCAG) är en av initiativtagarna till SOCWA , och sponsrade under 2022 med att lotta ut en Begali Spark som vanns av SM7ERE Kurt, stort Grattis! Alla som deltar under 2023 och loggar minst 52 QSO deltar i utlottningen av 2 stycken manipulatorer av högsta klass, också dessa sponsrade av SCAG. Läs mer om detta på www.socwa.se

Stort intresse för telegrafiträning
Två mentorer från SK7RN, Ölands Radioamatörer har under några år jobbat med en grupp lite ”ringrostiga ” radioamatörer som ville träna cw. Flera av dem är nu flitigt med i SOCWA. Under våren kommer två grupper av nybörjare att varje vecka mötas på Jisti för att träna telegrafi. Det krävs intresse och uthållighet för att lära sig att komma igång med cw på amatörradiobanden. Vi hoppas få höra telegrafi från flera nya amatörradiocall under kommande år.

Print Friendly, PDF & Email

Etiketter: ,

Copyright © 2014-2023 Amatörradionyheterna All rights reserved.
This site is using the Hamnews.dzv.se Child-Theme, v3.1.4, on top of
the Parent-Theme Desk Mess Mirrored, v2.5, from BuyNowShop.com