Nyhetsbyråerna tillbaka i vår huvudmeny

2017-05-03

Förra veckan möttes redaktionen av uppfattningen att vår länk till nyhetsbyråer i huvudmenyn skulle vara ”politisk”. Inom amatörradion är det som alla vet fult med ”politik”.

För att ge tillfälle till eftertanke och analys och pröva bärigheten av synpunkten lyfte vi därför temporärt ut fliken ur huvudmenyn.

Efter moget övervägande, och efter samtal med och råd från ett flertal erfarna och omdömesgilla radioamatörer, är den aktuella fliken nu tillbaka i menyn. Amatörradio är inte skilt från världen i övrigt, och vi ser länkar till några stora byråer och medieföretag som en ren nyhetsservice till våra läsare.

Ett argument som fördes fram i kritiken mot våra länkar till nyhetsbyråer var att de enbart skulle gå till amerikanska medieföretag. SVT, Reuters och AFP är exempel på bristerna i den argumentationen. När vi nu lagt tillbaka länkarna har vi kompletterat med ett par nya, från båda sidor av Atlanten.

Däremot ska det stå helt klart för alla, att Amatörradionyheterna enbart länkar till redaktionellt självständiga byråer eller medieföretag. Vi länkar inte till statskontrollerade nyhetsproducenter eller medieföretag som bygger sin verksamhet på fejkade nyheter och påhittade fakta.

Erik Nyberg, SM7DZV
Ansvarig utgivare

Copyright © 2014-2023 Amatörradionyheterna All rights reserved.
This site is using the Hamnews.dzv.se Child-Theme, v3.1.4, on top of
the Parent-Theme Desk Mess Mirrored, v2.5, from BuyNowShop.com