Om Verktygslådan

En radiooperatör On-The-Air måste hela tiden ha eller söka svar på många olika sorters frågor. Frågorna varierar från tillfälle till tillfälle. De kan handla om säkerhet, rymdväder, vågutbredning och mycket annat. Svaren finns ofta på nätet. Därför har vi ställt samman en uppsättning länkar, en verktygslåda, för radiooperatörer On-The-Air. Syftet med Verktygslådan är att försöka hjälpa dej hitta de data du behöver för att få svar på din fråga. Just när du behöver det som bäst.

Här finns verktygslådan för dej som är On-The-Air
Verktygslådan är de menyknappar som finns till höger om Home-knappen, högst upp på vår nyhetssida. Placeringen är ingen tillfällighet. Verktygslådan ska finnas där, mitt framför ögonen, direkt när du behöver den. Du ska aldrig behöva leta efter verktygen.

Här hittar du länkar till webbplatser  med information om till exempel åskväder just nu, rymdväder, solaktivitet och norrsken. Här finns också data om radiovågors reflektion i jonosfären, vågutbredning, räckviddsprognoser. Du kan få svar på hur du själv hörs och vilka andra stationer som är QRV. Verktygslådan innehåller också länkar till callböcker samt uppgifter om skandinaviska repeatrar.

En del av de menyalternativ som finns i verktygslådan kan vid första anblicken uppfattas som svåra att förstå. Därför har vi, under länkarna, försett en del ämnen med artiklar som förklarar och hjälper läsaren att tolka de data som visas. Se artiklarna som introduktion i ämnet, ifall det är nytt för dej.

Oavsett om du är nybörjare eller gammal eterräv: Välkommen till verktygslådan, kunskap bara ett musklick bort.

 

Print Friendly, PDF & Email

Copyright © 2014-2023 Amatörradionyheterna All rights reserved.
This site is using the Hamnews.dzv.se Child-Theme, v3.1.4, on top of
the Parent-Theme Desk Mess Mirrored, v2.5, from BuyNowShop.com