Skapa en återställningspunkt
i Windows 10!

— Av Erik SM7DZV —

Windows 10 är ett program med många fördelar. Men Microsofts årsgamla operativsystem har också obegripliga nackdelar, åtminstone för oss som inte är yrkesverksamma inom datasvängen.

Det allra första man själv måste göra är att skapa en återställningspunkt, ett ställe att gå tillbaka till, när kraschen är ett faktum.

Microsofts uppdateringar av Windows 10 orsakar återkommande problem. Ett följdproblemen är att Windows 10 inte automatiskt lägger upp återställningspunkter i systemet.

När en uppdatering eller en installation misslyckas finns ingen tidigare fungerande position att gå tillbaka till. Återställningspunkter hjälper användaren att få datorn på fötter efter en sådan händelse. Återställningspunkter räddar situationen.

Gör så här för att skapa en återställningspunkt
Efter fem (!) ominstallationer av Windows 10 under de senaste två månaderna har jag nu, den hårda vägen, lärt mig hur man själv sparar en återställningspunkt. Gör så här:

 

1. Gå till kontrollpanelen, klicka på system och säkerhet:

Öppna kontrollpanelen. Klicka på kontroll och säkerhet.

 

2. Klicka på System:

 

3. Klicka på Systemskydd:

 

4. Klicka på systemegenskaper, klicka på fliken Systemskydd och knappen Skapa:

 

Följ instruktionerna!

Skapa alltid återställningspunkter
Ta för vana att alltid, alltid och alltid skapa en systemåterställningspunkt, så fort du gjort en programinstallation eller efter att Microsoft varit inne i din dator och uppdaterat operativsystemet. Skulle nånting då gå fel, har du åtminstone en teoretisk chans att backa tillbaka ett par steg, till en plats där du trodde att din dator  fungerade.

Jag hoppas du slipper installera om Windows. Du har säkert annat att göra. Jag lämnar inga garantier att allt kommer att fungera, men det här är mitt bästa tips idag.

Standardinformation om datorn
Under kontrollpanelen finns även viktig standardinformation om datorn, bland annat, längst ned på sidan, Windows produktidentitet. Öppna Kontrollpanelen, gå till System och säkerhet och klicka därefter på System. Där finns uppgifter om Windows, windowsaktivering, produkt-id samt uppgifter om datorns hårdvara. Gör ett skärmklipp av sidan, och spara det så att du har uppgifterna tillgängliga om olyckan skulle vara framme.

 

Copyright © 2014-2023 Amatörradionyheterna All rights reserved.
This site is using the Hamnews.dzv.se Child-Theme, v3.1.4, on top of
the Parent-Theme Desk Mess Mirrored, v2.5, from BuyNowShop.com