342 000 hushåll nöjer sig med Skogs-TV

Posted by Erik SM7DZV on 2 februari, 2016 in Nyheter |
Skogs-TV-DSCN0923

Exempel på Skogs-TV: Svartvit film på SVT 1.
Foto Erik SM7DZV

— Av Erik SM7DZV —

Post- och Telestyrelsen har kartlagt hushållens användning av fri TV under 2015. Med fri-tv, eller som det ibland nedsättande kallas:  Skogs-TV, avses de kanaler som kan tas emot via tv-antenn och digital-tv-box utan abonnemang. Hushållet kan således enbart se SVT:s kanaler (SVT1, SVT2, SVT24, Barnkanalen och Kunskapskanalen) samt TV4 och TV6. Hur många av de 342 000 hushållen som inte tittar på TV4 och TV6 för att helt slippa reklam i TV-n framgår inte av undersökningen.

342 000 motsvarar knappt sju procent av samtliga hushåll. Undersökningen genomfördes första gången 2011. Jämfört med de fyra tidigare undersökningarna genomförda år 2011-2014 är detta en något mindre andel.

Läs Post- och Telestyrelsens artikel om undersökningen. Klicka här

FOTNOT
Vi har lånat begreppet Skogs-TV från en autentisk händelse, när en telefonförsäljare hos ett av de stora TV-kanalbolagen efter fruktlösa övertalningsförsök slutligen insåg att det inte blev någon affär:
– Då kan du väl sitta där med din jävla Skogs-TV…

Print Friendly, PDF & Email

Copyright © 2014-2023 Amatörradionyheterna All rights reserved.
This site is using the Hamnews.dzv.se Child-Theme, v3.1.4, on top of
the Parent-Theme Desk Mess Mirrored, v2.5, from BuyNowShop.com