Södra och Skogma genomför kampanj
för nödsändare bland skogsarbetare

Posted by Erik SM7DZV on 17 januari, 2018 in Nyheter |

McMurdo FastFind 220 PLB.
Världens minsta nödsändare.

— Av Erik SM7DZV —

Skogsarbete är mycket ofta ett ensamarbete, långt från andra människor. För den som arbetar ensam i skogen är risken för olyckor också stor. Det inträffar fler än 100 arbetsolyckor i skogen varje år, ibland med dödlig utgång.

Skogma i Hammerdal är ett företag specialiserat på försäljning av produkter för skogsindustri, skogsarbete och friluftsliv.  Just nu genomför man tillsammans med Södra Skogsägarna en kampanj för att sälja in nödsändare till Södra Skogsägarnas entreprenörer. Det handlar om  McMurdo FastFind 220 PLB nödsändare, som är världens minsta nödsändare.

Sänder till satelliter som vägleder  räddningspersonal
Mc Murdo Fastfind PLB aktiveras manuellt och sänder nödmeddelande på 406 MHz till satellitsystemet Cospas-Sarsat. Den sänder även på 121,5 MHz som är den frekvens som räddningsstyrkan kan pejla in. McMurdo Fastfind sänder nödmeddelande via Cospas-Sarsats satellitsystem som fungerar jorden runt.

 

Registreras hos Sjöfartsverket
När den aktiverats sänder den sin unika identifieringskod och satellitsystemet kontaktar direkt lokala räddningsstyrkor. Det behövs inget tillstånd att inneha en PLB. Registrering av nödsändaren sker hos Sjöfartsverket.

Fungerar i hela världen
McMurdo har i mer än 20 år levererat nödsändare, bl a till sjöfart, kustbevakning och flyg. Världens minsta nödsändare, vattentät, och mycket lätt (150 g), lågt pris och fungerar i hela världen.

Brett användningsområde
Nödsändaren har ett brett användningsområde – för alla som befinner sig i områden där andra möjligheter till kommunikation är svåra, eller där man utsätter sig för risker, är en liten personlig nödsändare en trygg investering. Listan över människor som skulle kunna ha nytta av nödsändaren är fjällvandrare och utomhusfolk, seglare, piloter, skogsarbetare med flera.

Kan livhanken vara värd 4000 kronor plus moms?
För skogsföretag anknutna till Södra Skogsägarna kostar nödsändaren 2400 kronor plus moms. Övriga får betala 3745 kronor plus moms och lite tillbehör.

Länkar:

Skogma: Information om Mc Murdo Fastfind PLB 
Arbetsmiljöverket: Arbetsolyckor inom jord- och skogsbruk
Skogsaktuellt: Ny utbildning ska kapa olyckorna i skogen

Print Friendly, PDF & Email

Etiketter: , ,

Copyright © 2014-2023 Amatörradionyheterna All rights reserved.
This site is using the Hamnews.dzv.se Child-Theme, v3.1.4, on top of
the Parent-Theme Desk Mess Mirrored, v2.5, from BuyNowShop.com