Efter orkanen Marias härjning i Karibien
Regeringen i Dominica vill ha fler radioamatörer

Posted by Erik SM7DZV on 3 mars, 2018 in Nyheter |

Dominicas nationsflagga.
Klicka på bilden för länk till artikel på CQ Newsroom.

— Av Erik SM7DZV —

Efter orkanen Maria konstaterar flera utredningar på Dominica att alla telekommunikationer utom amatörradion slogs ut.

Problemet var att radioamatörerna var för få, radionätet blev alltför glest. Regeringen föreslås därför främja utbildning av nya radioamatörer med målet att det i framtiden ska finnas minst en licensierad radioamatör och ett reservkraftverk vid varje mottagningsplats för hjälpsökande.

Efter den förödande orkanen i september har den dominikanska regeringen publicerat flera rapporter, där det konstateras att alla telekommunikationer utom amatörradion var obrukbara. Om amatörradio skriver man att stationsnätet var ”glest” och led av brist på utbildade operatörer och reservkraft.

 

Föreslås bygga upp radiosamband för nödtrafik
Regeringen föreslås i en av rapporterna att bygga upp ECN (Emergency Communications Network) ”genom att erbjuda utbildning för personer som är intresserade av att bli amatörradiooperatörer i hela landet”. Målet bör enligt rapporten vara att ha en licensierad amatörradiooperatör i varje samhälle med en anläggning för mottagning av hjälpsökande.

Enligt ett nyhetsbrev från ARRL framhölls i rapporten att alla telekommunikationer på ön utom amatörradio var stängda från 19-21 september, samt att amatörradionätverket var ”glest” och led av brist på utbildade operatörer och reservkraft .

Erbjuda utbildning för nya radioamatörer
”Regeringen bör rehabilitera ECN (Emergency Communications Network)”, rekommenderas rapporten ”genom att erbjuda utbildning för personer som är intresserade av att bli amatörradiooperatörer i hela landet, med målet att ha en licensierad amatörradiooperatör i varje samhälle med mottagningsplats för hjälpsökande. ”

Läs mer på CQ Newsroom: Dominica Cites Value of Amateur Radio, Calls for Increased Recruitment and Training.

Etiketter: , ,

Copyright © 2014-2023 Amatörradionyheterna All rights reserved.
This site is using the Hamnews.dzv.se Child-Theme, v3.1.4, on top of
the Parent-Theme Desk Mess Mirrored, v2.5, from BuyNowShop.com