Bara fem svenska fyrar hittills anmälda
till årets Internationella fyrhelg i augusti

Posted by Erik SM7DZV on 11 juni, 2018 in Nyheter |

Inför beundrande åskådare och i skuggan av fyren Långe Erik, Ölands Norra Udde, körde Rikard Wärff SM1CQA telegrafi under fyrhelgen 2017.
Rikard gick S.K. den 19 oktober 2017.
FOTO © Erik SM7DZV.

— Av Erik SM7DZV —

Den internationella fyrhelgen kommer i år att genomföras under lördag och söndag den 18 och 19 augusti. Från Sverige är hittills fem fyrar anmälda: Tistlarna i Göteborgs södra skärgård, Fjuk i Vättern, Pater Noster på Hamneskär i södra Bohuslän, Visingsö Södra samt Långe Erik på Ölands Norra Udde.

200 fyrar är nu anmälda att delta i årets Internationella Fyrhelg. Southgate rapporterar att den 200:e anmälningen kom från YL Margaret, som kommer att ha anropssignalen GB4EUL. Hon kommer att aktivera fyren East Usk i Wales. Fyren byggdes 1893  på östra sidan av floden USK.

12 till 15 svenska fyrar brukar delta
Under de senaste åren har antalet aktiverade svenska fyrar varit cirka tolv till femton. De klubbar och radioamatörer som inte skickat in sina registreringar har fortfarande lite tid på sig. Men sommaren är kort, det är mycket som ska hinnas med och det är lätt att glömma.

Länkar
Soutgate: ILLW reaches 200 mark 
ILLW: Förteckning över anmälda fyrar 
Amatörradionyheterna: Rapport från Ölands Norra Udde 2017.

Print Friendly, PDF & Email

Etiketter: , ,

Copyright © 2014-2023 Amatörradionyheterna All rights reserved.
This site is using the Hamnews.dzv.se Child-Theme, v3.1.4, on top of
the Parent-Theme Desk Mess Mirrored, v2.5, from BuyNowShop.com