Bosse SM7HZK röt till på D7-mötet:
— Skit- och fylleprat måste bort från repeatrarna!

Posted by Erik SM7DZV on 18 juni, 2018 in Nyheter |
Uppdaterat 2018-06-18 kl 10.35

Från distriktsmötet i Bockeboda: Bakre raden delegationen från Öland — Tommy Strand SM7WVG, Åke Johansson SM7NJD och Inge Petersson SA7IRA. Främre raden Ann-Christin, SM7HXR och DL7 Bosse Hasselquist SM7HZK.
Ann-Christin och Bosse är äkta makar.

FOTO © Åke SM7NJD

— Text och bild Åke Johansson SM7NJD —

— Det är med skärpa och allvar, jag säger att allt skit- och fylle-prat, måste upphöra i distriktets södra delar. Det sa SM7HZK, Bosse, DL7 vid det SM7-möte som var arrangerat i Kristianstad i helgen. Kristianstads Radioamatörer och FRO-avdelningen hade ordnat loppis och SM7-möte vid och utanför f.d Soldathemmet i staden

— Ni måste rapportera till mig och SSA och klubbarna om det här fyllesnacket fortsätter, sa Bosse. Klubbarna har då möjlighet att stänga ner repeatrarna, om det fortgår. Vi har ju alla ett ansvar för trafiken på bandet, avslutade distriktsledaren.

Försöker stoppa missbruk av skånska repeatrar
Bosse har under lång tid kritiserat missbruk och dåligt språk på flera skånska repeatrar, som också tillfälligt har stängts. Läs mer här. 

— Alla som var på mötet var helt överens om att dessa störande moment på både repeatrarna och på kortvågen skall hållas efter och måste upphöra, säger Bosse  i en kommentar nu på måndagen.

 

Ingen klagade
— Inte en enda mötesdeltagare klagade på att jag fäst uppmärksamhet på problemet. Det gladde mig verkligen att vi fortfarande värnar om att vår fina hobby skall fortsätta i en glad och trevlig stämning i många år framöver.

Kan stänga repeatrar med hjälp av mobiltelefoner
— Många av repeaterägarna har även kopplat upp sina repeatrar via sina mobiltelefoner, så de kan stänga dem direkt när skitprat uppstår. En av dem visade mig innan D7 mötet hur de gjorde detta enkelt och smidigt.

Tack till skåneklubbarnas repeateransvariga
— Jag vill rikta ett stort tack till skåneklubbarnas repeateransvariga och styrelser för att de ställt upp på detta, sammanfattar Bosse. Ett bra samarbete är enda medicinen mot en ljusare och störningsfri framtid inom amatörradion.

Tage SM7ALI (99) uppmärksammades
Bosse SM7HZK rapporterade att SM7ALI, Tage Karlsson i Röke, har hedrats av SSA. Tage 99 år, bor långt ut i skogen, i Röke, nordost om Hässleholm i Skåne och hörs varje morgon på Nomira-ringen på 3623 KHz.

Läs Mats SM7BUA artikel från 2015 om Tage. Klicka här. 

SSA:s årsmöte 2019 i Lindesberg
Avslutningsvis förekom lite allmänt prat om amatörradio, och Bosse meddelade att SSA:s årsmöte sker i Lindesberg under våren 2019.

Etiketter: , , , ,

Copyright © 2014-2023 Amatörradionyheterna All rights reserved.
This site is using the Hamnews.dzv.se Child-Theme, v3.1.4, on top of
the Parent-Theme Desk Mess Mirrored, v2.5, from BuyNowShop.com