Torleif SM6YOR – blir SD:s röst på mellanvåg
Sänder sjuttiotalsmusik och ”budskap” från Borås

Posted by Erik SM7DZV on 28 augusti, 2018 in Nyheter |
(2018-08-28)

— Sändaren är byggd i Bulgarien och väger 28 kilo. Den ger 300 watt omodulerat, vilket torde bli närmare Kilowatten PEP, säger Torleif. Den kommer eventuellt att bli till salu efter att tillståndet löpt ut.
Länk till ebay.

— Av Erik SM7DZV —

Igår, den 27 augusti, startade Torleif Roos, SM6YOR, en mellanvågssändare för rundradio över Borås och Sjuhäradsbygden. Han kommer att hålla på med sändningarna fram till och med valsöndagen den 9 september.

Torleif har tillstånd från PTS och han är godkänd av myndigheten för press radio och tv som ansvarig utgivare.

Rundradiostationen, som Torleif har döpt till Asfalttelegrafen, kommer, enligt Leifs egen förhandsinformation på nätet, att sända 70-talsmusik och ”politiska meddelanden”.

På Amatörradionyheternas fråga ger Torleif bilden av sin programidé och samhällssyn:

”Prångla ut budskap mellan låtarna…”
— Mycket musik med tyngdpunkten på 70-talsmusik, skriver Torleif. Sen har jag ju haft en tanke på att prångla ut ett budskap också mellan låtarna. Och det är väl det som kan tänkas vara kontroversiellt.

”… om hur samhället håller på att kantra”
— Ett budskap som faktiskt påtalar den alltmer ökande brottsligheten och hur samhället håller på att kantra av korkade politiska beslut, som i stort sett drabbar varenda kommun och flertalet av landets medborgare, summerar Torleif.

Politisk tendens: SD
Som läsaren redan insett är radiostationens politiska tendens sverigedemokratisk.

 

Torleif fortsätter:
— Jag skulle vilja påstå att det är stark kritik av SD mot politiker och svensk media som sopar problemen under mattan, säger Torleif. Jag är inte medlem i partiet, jag företräder inte partiet, men jag har röstat på dom i nu kommande val. Och det står jag för!

— Ville vara lite ”rättshaverist”
Jag har resonerat så här säger Torleif:

— Jag ville vara lite ”rättshaverist” och starta den här kanalen, för det är alltid nån som till slut får in min kanal med ett budskap som få kan argumentera emot, och sådant sprider sig, att det finns en radiokanal som har bra musik och dessutom har ett budskap som flertalet känner igen i sin vardag.

— Alla jag hitintills pratat med säger att jag kan köra!

Sändaren från Bulgarien
— Sändaren är byggd i Bulgarien och väger 28 kilo. Den ger ger 300 watt omodulerat, vilket torde bli närmare kilowatten PEP, säger Torleif. Den kommer eventuellt att bli till salu efter att tillståndet löpt ut.


Fotnot:

Yduns mellanvågssida
Uppgifterna om Leifs rundradiosändare Asfalttelegrafen fångades upp på nätet, på danskan Ydun M. Ritz mellanvågssida, och skickades till redaktionen av en av våra läsare.

Temporärt utgivningsbevis
Ett temporärt utgivningsbevis av den typ Torleif fått av Myndigheten för press radio och tv är kostnadsfritt. För ett permanent utgivningsbevis, giltigt i tio år, är ansökningsavgiften 2000 kronor.

Sändarens nypris 2500 dollar
Nypriset för sändaren som Torleif använder anges på Ebay  till 2500 dollar. Men frakten ingår i priset. Se länk under bilden.

Print Friendly, PDF & Email

Etiketter: , , ,

Copyright © 2014-2023 Amatörradionyheterna All rights reserved.
This site is using the Hamnews.dzv.se Child-Theme, v3.1.4, on top of
the Parent-Theme Desk Mess Mirrored, v2.5, from BuyNowShop.com