27 nya godkända certifikatprov hittills i år

Posted by Erik SM7DZV on 2 juni, 2019 in Nyheter |

Nästa HQ-nät sänds 15 juni.

Vid lördagens HQ-nät informerade SSA:s ordförande Anders Larsson om ny statistik över certifikatprov för radioamatörer. Under 2019, fram till och med maj, har 27 nya radioamatörer godkänts och fått sina certifikat. 20 prov har underkänts. Av de underkända har hälften misslyckats med elsäkerhetsprovet.

Flera provförrättare har tagit ut prov för användning under juni månad. Det väntas därför ett ytterligare tillskott av nya godkända prov under juni. Det är dock knappast troligt att man på årsbasis kommer att nå SSA:s mål:

— Vi hade hoppats på 100 nya radioamatörer i år, men det ser inte ut att bli så, kommenterade Anders.

 

Elsäkerhetsfrågorna stötesten
Av de 20 underkända hade tio misslyckats med elsäkerhetsprovet, som inte tillåter något fel. Den som har elva poäng på elsäkerhetsfrågorna, av de tolv som krävs, blir underkänd och måste göra om provet i dess helhet.

SSA rapporterar alla otydliga och olämpligt formulerade frågor och svar till PTS för åtgärd.

Erik SM7DZV

Etiketter: , ,

Copyright © 2014-2023 Amatörradionyheterna All rights reserved.
This site is using the Hamnews.dzv.se Child-Theme, v3.1.4, on top of
the Parent-Theme Desk Mess Mirrored, v2.5, from BuyNowShop.com