Störande nätaggregat
slutar säljas och återkallas

Posted by Erik SM7DZV on 1 december, 2021 in Nyheter |

Nätaggregatet PSX500 säljstoppas och återkallas från konsument.
Klicka på bilden för länk till Elsäkerhetsverkets nyhetsbrev.

Elsäkerhetsverkets arbete för störningsfri el pågår utan avbrott. Vi brukar av praktiska skäl välja att enbart uppmärksamma enstaka fall. Den som vill följa arbetet mer i detalj rekommenderas att prenumerera på myndighetens nyhetsbrev.

Ett av de senaste ärendena gäller ett nätaggregat, Hiditec PSX500, där Elsäkerhetsverkets utredning visar att produkten inte klarar testet för ledningsbunden störning, vilket innebär att produkten kan störa produkter i samma elnät. Slutresultatet blev att företaget slutar sälja nätaggregatet och återkallar produkten från konsument. Elsäkerhetsverket har godtagit företagets åtgärd.

Print Friendly, PDF & Email

Etiketter: , ,

Copyright © 2014-2023 Amatörradionyheterna All rights reserved.
This site is using the Hamnews.dzv.se Child-Theme, v3.1.4, on top of
the Parent-Theme Desk Mess Mirrored, v2.5, from BuyNowShop.com