SSA-bullen sänds över SvxLink på 40-talet
repeatrar — Så här lägger vi upp sändningen

Posted by Erik SM7DZV on 31 maj, 2022 in Nyheter |

SvxLinkanslutna repeatrar den 2022-05-30.
Klicka på bilden för länk till SVX-portalen. Välj därefter ”Karta”.

— Av Peter  Lindquist SM7GXQ —

SSA-bulletinen över SvxLink-nätet i Sverige når nu 35-40 repeatrar. Antalet incheckare har ökat stadigt i takt med utbyggnaden av nätet. Sedan en tid tillämpar SK7SSA incheckning i distriktsordning.

Utsändningen startar söndagar kl 09:00, men det finns möjlighet till föranmälan från kl 08:45. Operatören frågar efter incheckare distriktsvis och lämnar en längre lucka. Anropssignaler bör bokstaveras tydligt. Operatören kvitterar hörda signaler. Om just din signal inte läses upp, beror det sannolikt på att någon annan hann före – ropa igen! Det är FM simplex och därför kan bara en station höras åt gången.

Efter bulletinen ropas först incheckade stationer upp i turordning. Vill man inte bli uppropad, lägger man till ”lyssnar” vid incheckningen. Därefter upprepas proceduren med nya möjligheter att checka in.

 

Förhandsanmälan inget självändamål
Att föranmäla sig är inget självändamål. Det går lika bra att checka in efter bulletinen. Att säga ”lyssnar” skall inte ses som något ”tvång” och är ej heller någon rekommendation. Det skall ses som en möjlighet för de som från början vet att de inte har tid att vänta på att bli uppropas. Det är bara trevligt med korta rapporter från olika orter i landet.

Trevligt med korta rapporter från olika orter i landet
På samma sätt så är det bara trevligt med många incheckare. Därför är det uppskattat, om så många lyssnare som möjligt försöker checka in. Du behöver inte ha något speciellt att berätta.

Hela förfarandet finns beskrivet här.

Operatören har möjlighet att använda Svx-portalens (svxportal.sm2ampr.net) Mottagarlista, för att underlätta upptäckandet av stationer som försökt checka in via EchoLink (SK7RFL-R) eller DMR tg 240721. Användare av dessa trafikvägar drabbas ofta av den fördröjning dessa system innebär.

Exempel på SvxLink mottagarmonitor: Alla aktiva stationer.
Klicka på bilden för realtidslänk. Välj ”Alla aktiva” i talgruppsfilter.

Print Friendly, PDF & Email

Etiketter: , , ,

Copyright © 2014-2023 Amatörradionyheterna All rights reserved.
This site is using the Hamnews.dzv.se Child-Theme, v3.1.4, on top of
the Parent-Theme Desk Mess Mirrored, v2.5, from BuyNowShop.com